marți, 5 august 2008

Alte lucruri importante..




Paseste prin credinta ,El nu te va dezamagi! Asuma-ti riscul, El nu te va lasa sa esuezi!
Trebuie saiubesti cand cuiva ii este maigreu, cand are nevoie de incurajare!
Dumnezeu nu ne da intotdeauna cea ce ... cerem deoarece nu ave nevoie.
Care este scopul tau in viata?? Sa ajung in cer si sa iau cu mine cat mai multi oameni..!!
Cand pastrezi calmul si refuzi sa reactionezi, capeti discernamant si respect!
Daca dumnezeu este pt noi, cine va fi impotriva noastra?
Doar pt ca cineva nu doreste sa auda adevarul , asta nu te scuteste de responsabilitatea de a-i spune!
A renunta inseamna sa-ti recunosti neputinta si inseamna sa-L lasi pe Dumnezeu sa actioneze!
Nimic nu este destul pt cei pt care destul este prea putin!
El se foloseste de toate experientle noastre pt a ne pregati!
Increde-te in El !
Cei ce sunt sinceri cu Dumnezeu cauta sa se apropie de El!
Graba te face sa nu mai poti primi sau darui dragoste.
Dragostea nu va pieri niciodata!
Fa tot ce poti sa ajuti!
Daca urasti pe cineva urasti ceva din lautrul lui care se regaseste in tine.
Arta conversatiei nu inseamna sa spui doar lucrul potrivit la locul potrivit, ci sa lasi nespus lucrul gresit in momentul ispitei.
...........................................
"Isi aruncau cununile inaintea scaunului de domnie" (Apocalipsa 4:10)
Multi oameni alearga de la un scop la altul si totusi nu se simt niciodata impliniti! Uneori ii invidiem si totusi acesti oameni nu-si inteleg propria valoare. Ei isi ating scopurile, dar nu se bucura de realizari. Imagineaza-ti cum e sa mori chiar din pricina succesului pe care altii il invidiaza! Daca te afli in aceasta situatie, exista doar un loc de intoarcere; spre Dumnezeu! Doar El poate aduce inapoi ceea ce goana ta ti-a luat. Nu va exista niciodata ceva care poate inlocui insemnatatea lui Dumnezeu din viata ta. El te-a facut astfel. Daca ai impresia ca poti sa-ti zidesti stima de sine doar prin realizarile tale, mai gandeste-te o data! Nicio bucurie de durata nu izvoraste din culmea deja urcata. Laudele oamenilor sunt minunate, dar daca acestea ajung intr-o inima ciobita? Indiferent ce ai pus in ea, curge afara. Daca te afli in aceasta situatie, lasa-L pe Dumnezeu sa repare aceasta scurgere. Locul tau de munca nu o poate face, relatiile intime si banii nu o pot face, realizarile nu o pot face – doar Dumnezeu poate!
"Cei douazeci si patru de batrani cadeau inaintea Celui ce sedea pe scaunul de domnie, si se inchinau Celui ce este viu in vecii vecilor, isi aruncau cununile inaintea scaunului de domnie si ziceau: "Vrednic esti, Doamne si Dumnezeul nostru" (Apocalipsa 4:10-11). Observa ca ei nu doar s-au inchinat lui Dumnezeu, ci si-au aruncat cununile (realizarile lor) la picioarele Lui. Ei au fost suficient de intelepti sa nu caute implinirea de durata in propriul lor succes. Ei au descoperit ca atunci cand vi in prezenta lui Dumnezeu poti renunta la tot si totusi sa nu pierzi. Uneori trebuie sa punem totul jos, sa privim in sus si sa spunem: "Doamne, trebuie sa petrec timp cu tine!" Adevarul este ca realizarile tale iti pot aduce o oarecare bucurie, dar numai in prezenta lui Dumnezeu vei gasi "bucurii nespuse" (Psalmul 16:11).....................
"Pe Isus Il cunosc si pe Pavel il stiu, dar voi, cine sunteti?" (Faptele Apostolilor 19:15)
Inainte sa-i lasam deoparte pe cei sapte fii ai lui Sceva, mai trebuie sa observam urmatoarele lucruri:
1) Poti folosi eficient Numele lui Isus doar cand il recunosti ca Domn. Saul din Tars stia despre Isus, apoi L-a intalnit fata in fata pe drumul spre Damasc, iar viata sa a fost revolutionata. Acelasi lucru se va intampla cand Il faci pe Isus Domnul vietii tale. Daca nu ai facut lucrul acesta , fa-o acum. Vorbeste despre o rasturnare radicala!
2) Poti folosi eficient Numele lui Isus doar cand ai o relatie intima cu El. David a scris: "Un lucru cer de la Domnul sH doresc fierbinte: as vrea sa locuiesc toata viata mea in Casa Domnului, ca sa privesc frumusetea Domnului si sa ma minunez de Templul Lui" (Psalmul 27:4). Retine aceste cuvinte: a cere, dorinta, locuire, a privi, a se minuna. Pavel foloseste ilustratia casatoriei pentru relatia cu Hristos (Efeseni 5:25-32). In momentul in care rostesti: "Da", ai dreptul de a folosi Numele Lui, lucru care se califica prin: " Lasandu-i pe ceilalti, vei fi al Lui pana cand moartea ne va desparti".
3) Poti folosi eficient Numele lui Isus doar cand esti convins de puterea Lui! Nu-I folosi Numele daca nu crezi ca El poate (si este dispus) sa faca ceea ce spune. Si poti face acest lucru doar cand te bizui pe Cuvantul Lui si aplici principiile in toate faptele tale. Cand duci o astfel de viata te asemeni cu un ofiter de politie care se bazeaza pe autoritatea legii si a legitimatiei. De fiecare data cand folosesti Numele lui Isus esti sustinut de forta si autoritatea imparatiei lui Dumnezeu!

Niciun comentariu: